Terug

Verwachtingen: Waar zien de boegbeelden naar uit?

Nieuwe mensen leren kennen

“Ik zie uit naar mijn vaccinatie. Voor veel studenten voelen de afgelopen maanden als vergooide tijd. Ik kan niet wachten om het studentenleven op te pakken, nieuwe mensen te leren kennen, elkaar te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen.”

Keya Smidt

 

Genieten van live muziek

“Steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Tegelijkertijd ontstaan her en der nieuwe varianten van het virus. Wat betekent dat op de korte termijn? Wat betekent dat voor editie 2022 van Eurosonic Noorderslag? De muzieksector heeft wereldwijd enorme klappen gehad. Ik denk dat het een paar jaar gaat duren voordat wij in schaalgrootte weer terug zijn op het niveau van voor de crises. De noodzaak van een evenement als ESNS is nog groter geworden en speelt deze ook een belangrijk rol in de wederopbouw van deze sector. Ik kijk uit naar festivals, genieten van live muziek samen met mensen zonder afstand te hoeven houden.”

Dago Houben

 

Niet tuttebellen, actie nemen

“Het zal nog wel enige tijd zo zijn dat ik afstand neem van groepen van meer dan vier personen. Daar raak je in ‘getraind’, zeker omdat ik zelf corona heb gehad. Ik wil mij graag inzetten, omdat er op maatschappelijk gebied nog veel te doen is in de grote steden. Er is werk aan de winkel, we moeten niet tuttebellen maar actie nemen.”

Carola van der Heijden

 

Voor het eerst samen op kantoor

“Ongeveer een derde van de volwassenen in Nederland is het afgelopen jaar minder vlees gaan eten, dat is natuurlijk iets wat ik enorm toejuich en waar ik mij dagelijks voor inzet. Mooi om te zien hoe corona bij heeft gedragen aan ons bewustzijn, en zo een positief effect heeft een duurzamer eetpatroon. Ik kan niet wachten om samen met mijn team van 17 vrouwen voor het eerst samen op ons nieuwe kantoor te werken, dat hebben we nog nooit gedaan. Dat er reuring is. Dat we elkaar face to face zien. Daar kijk ik enorm naar uit! Alle kleine intermenselijke dingen zijn in het echt gemakkelijker dan bij videobellen.”

Isabel Boerdam

 

De emotie van boosheid voorbij

“Ik had corona, maar ik wil vooruitkijken: de emotie van boosheid en teleurstelling voorbij. Mijn motto is: omarmen wat je hebt, wie je bent, we zijn er nog. Om in een nieuwe baan te beginnen, daar zie ik naar uit, mijn schouders eronder te zetten. Voor die baan ben ik gevraagd, 57 jaar oud, schitterend toch!”

Peter Bercx

Wat is jouw idee? Wat vindt Nederland?