Terug
Welvaart

Ik leer van tegenslagen. Dat maakt ze waardevol.

Delen via

Nina Hooimeijer is bestuurskundige. Die achtergrond combineert ze op een bijzondere manier. Haar streven is: mensen gelukkig maken. Dat doet ze als eigenaar van een jazzclub en restaurant in Rotterdam. Met zestig medewerkers. De coronacrisis is een forse tegenslag. “De overheid vraagt veel van de horeca. Hun visie? Maak eerst je reserves maar op. Maar mijn inkomsten investeer ik in mijn bedrijf. Het beeld van dikke auto’s, grote huizen en verre reizen bij horeca-ondernemers klopt niet.” Nina verkocht vorig jaar het huis van haar overleden moeder. Een mooie erfenis als investering in haar zaak.

 “Mijn bedrijf redden geeft ook energie. Hoe krijg ik de omzet omhoog en de kosten omlaag? Dat is óók ondernemen. Zeker in tijden van tegenwind. Je moet je daar wel op instellen en positief blijven denken. Mijn motto is: leer van je tegenslagen, maak er het beste van. Dat vraagt wel wat van je, maar dan is dit geen verloren tijd. Sterker: dat zorgt voor waardevolle inzichten.”

Nina Hooimeijer, horeca-ondernemer

Wat is jouw idee? Wat vindt Nederland?