Terug
Natuur en milieu

Ik ben geen echte activist. Maar juist nú wil ik mensen inspireren.

“In maart moesten de restaurants sluiten. Dat was tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Speciaal voor deze week hadden wij een vegetarisch pop-up restaurant geopend. Het was de laatste dag van ons vegetarische pop-up restaurant. Daar hebben we enorm veel geluk mee gehad.”

“Deze periode helpt mensen om vaker vegetarisch te eten. Door corona werken veel mensen verplicht thuis. Iedereen heeft ineens meer tijd om te koken. Dat geeft vegetarisch eten nu een zetje in de rug. Ik hoop dat mensen dit vasthouden, ook als we weer uit de lockdown komen.”

“Als ik vegetarisch kook, reageren mijn vrienden altijd met: dát is lekker. Zeven jaar geleden ben ik mijn blog De Hippe Vegetariër gestart. Een paar jaar later mistte ik vlees als onderwerp in de klimaatdiscussie. Als we allemaal een beetje minder vlees eten, dan heeft dat veel impact op het milieu. Ik ben niet echt activistisch, maar toen ontsprong er een vlammetje. Ik dacht: ik start een beweging. Het is zó eenvoudig om minder vlees te eten. Het vraagt geen investering, je hoeft geen concessies te doen aan gemak of smaak, je kunt zelf een bijdrage leveren. Kortom: kleine moeite, groot resultaat. Vergelijk het maar eens met investeren in zonnepanelen of een elektrische auto. Die investering is een stuk forser.”

Isabel Boerdam, vernieuwer, initiatiefnemer Nationale Week Zonder Vlees

Wat is jouw idee? Wat vindt Nederland?