Terug

Jongeren en corona

Jong zijn in coronatijd; daar wordt veel over gezegd en geschreven. Maar hoe is het nu echt om jong te zijn in een wereld die op slot zit? Waar lessen of colleges online worden gegeven? Waar je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst op een feestje stond? Dansen in de zon met een biertje in je hand; hoe voelt dat ook alweer? Met je elftal op het sportveld staan? En hoe compenseer je je bankrekening die opdroogt omdat je horecabaantje ook al maanden stil ligt?

De Rijksoverheid organiseerde in maart en april online groepsgesprekken over wat er door corona in de knel is gekomen én over de goede dingen die zijn ontstaan. Het gevoel van samen, bijvoorbeeld. Hoe gaan we dat vasthouden nu ons leven weer langzaam op gang komt?

Met elkaar zijn we op zoek gegaan naar ideeën voor herstel en vernieuwing. Ben je benieuwd wat er uit de online groepsgesprekken is gekomen? Wil je inspiratie op doen door te lezen wat anderen voor ideeën hebben? Of wil je in jouw eigen omgeving de dialoog opstarten over deze onderwerpen? Kijk dan hier wat Nederland vindt.

Wat vindt Nederland?