Terug

Challenge: Inspireer anderen met jouw idee!

Wij zijn heel benieuwd naar alle goede ideeën die ontstaan zijn tijdens de corona periode. Initiatieven die hielpen om deze tijd goed door te komen, om er weer bovenop te raken, of om iets nieuws te gaan doen. In de groepsgesprekken hebben deelnemers veel inspirerende en persoonlijke ervaringen met elkaar gedeeld. Mensen vertelden elkaar over kleinere en grotere acties die juist in deze tijd zijn ontstaan om mensen dichter bij elkaar te brengen. Initiatieven die helpen om door deze moeilijke tijd heen te komen. Of ideeën die hebben geleid tot groenere wijken, bewuster leven, gezonder eten…er is zoveel moois ontstaan!

Soms ontstonden er ook in de groepsgesprekken zelf mooie ideeën en plannen. Een voorbeeld daarvan is een initiatief van een burgemeester, een kinderburgemeester en een veehouder van één gemeente: zij bedachten een kookworkshop in de schoolklas omdat het zo belangrijk is om jonge mensen te leren om gezond te eten en te leven. De drie sloegen de handen ineen en de organisatie werd dezelfde dag nog opgepakt.

Een andere groep ging aan de slag met appels en peren! Door in buurten/wijken fruitbomen te planten en te laten onderhouden door de bewoners van de buurt/wijk zelf, vang je twee vliegen in een klap: meer natuur en een ontmoetingsplek in de wijk voor meer sociale verbinding. Ze gaan er, samen met de burgemeester, mee aan de slag.

Ook waren er mensen die ter plekke bedachten om het gesprek dat ze online hadden gevoerd ook met iemand uit hun eigen omgeving aan te gaan: hoe heb jij de coronaperiode eigenlijk beleefd? Wat heb je nodig voor de komende tijd? Omdat zo’n klein gesprek al veel verschil maakt.

Wat heb jij de afgelopen maanden zien ontstaan of misschien wel zelf gedaan? Of wat ben je van plan voor de komende tijd? Stuur ons een mooi voorbeeld van inspirerende ideeën of initiatieven uit jouw netwerk, organisatie, familie, buurt of omgeving. Geef op maximaal 1 A4 antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat vind jij een inspirerend voorbeeld? Wat is het idee?
  2. Waar speelt het zich af?
  3. Wie zijn de initiatiefnemers?
  4. Wat heeft het (tot nu toe) opgeleverd of in gang gezet?
  5. Waarom vind jij dit een mooi voorbeeld?

​Mail het antwoord op deze vragen naar info@watisjouwidee.nl. Vergeet niet om je naam, contactgegevens en woonplaats te vermelden*. Heb je foto’s die een beeld geven van het initiatief, stuur die dan vooral mee. En wie weet zie je binnenkort jouw inzending terug op dit platform!

*Met het inzenden van jouw initiatief of idee geef je toestemming om de gegevens op www.watisjouwidee.nl te publiceren. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.

Wat is jouw idee? Wat vindt Nederland?